Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  ΗΡΑΚΛΗΣ Δ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ Δ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Ο Ηρακλής είναι tech enthusiast και συνιδρυτής της νεοφυούς τεχνολογικής εταιρίας Novoville , που έχει αναπτύξει την ομώνυμη πλατφόρμα η οποία διευκολύνει την επικοινωνία Δήμου-Δημότη και την ψηφιακή εξυπηρέτηση πολιτών και σήμερα λειτουργεί σε περισσότερους από 75 Δήμους σε 3 Ευρωπαϊκές χώρες. Το 2018 η Novoville βραβεύτηκε ως μια από τις 10 καλύτερες startups της Ευρώπης στον τομέα του Government Technology (GovTech) ενώ το 2020 συγκαταλέχθηκε στις 100 καλύτερες startups εταιρίες του κόσμου στον τομέα του Civic Technology.

Από το 2004 ως το 2013 υπήρξε επικεφαλής των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Τεχνολογικού Ινστιτούτου ΑΙΤ του Ομίλου Intracom . Θιασώτης της κοινωνικής αλλαγής μέσω της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, πιστεύει ότι η «Γενιά Υ» θα αλλάξει τον κόσμο που ξέρουμε.

Ο Ηρακλής έχει συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό οικοσύστημα των νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων (startups) από το 2009 έως σήμερα ενώ έχει διακριθεί με το βραβείο “best mentor award” του Athens Startup Weekend powered by Google for Entrepreneurs το 2014. Το 2013, η ομάδα του διακρίθηκε στο International Create Challenge Innovation Competition στην Ελβετία και το 2017 με την ομάδα της Novoville επιλέχτηκαν μεταξύ των 10 καλύτερων GovTech startups της Μ. Βρετανίας και συμμετείχαν στο υποστηριζόμενο από τη Βρετανική Κυβέρνηση πρόγραμμα GovStart.

Οι σπουδές του περιλαμβάνουν πτυχίο στις διεθνείς σχέσεις και τα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μεταπτυχιακό στα ψηφιακά συστήματα από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και executive diploma στη διαχείριση κρίσεων από το Πανεπιστήμιο Harvard.

Website